kapcsolat

Konyhabútor vásárlás előtt állsz? Minden család, minden otthon más. Legyen egyedi a konyhabútorotok is!

kapcsolat

3 kérdés egyedi konyhabútor tervezése előtt

A konyha megtervezése egy összetett feladat, hiszen legalább olyan fontos szerepe van egy család életében, mint a nappalinak. A konyhabútor olyan a konyhában, mint az ágy a hálóban vagy a kanapé a nappaliban - a helyiség lelke. Így az egyedi konyhabútor megtervezése egy fontos, akár évtizedekre szóló döntés is. Mielőtt nekivágsz ennek a nehéz feladatnak, van pár fontos dolog, amit érdemes átgondolnod. Az alapoktól kezdjük.

Mennyi hely áll rendelkezésre az új konyhabútornak?

Talán a legeslegfontosabb kérdés magának a konyhai helyiségnek a méretei, hiszen ezek akár az ideális konyhabútor formáját is befolyásolhatják. Az L alakú konyhabútort akkor ajánljuk, amikor 2 teljesen beépíthető fal áll rendelkezésre, míg az egysoros megoldás akkor ideális, ha egy kisebb, alig pár négyzetméteres helyiségről beszélünk. Az U alakú konyhabútort akkor szoktuk ajánlani, mikor egy konyhaszigetet vagy akár az étkezőt is ebbe a helyiségbe álmodjuk meg, azonban értelemszerűen ehhez nagyobb tér is szükségeltetik. Összefoglalva tehát a helyiség méretei alapvető fontosságúak. Azonban nem kell megijedned attól, hogy esetleg rosszul adtad meg ezeket a számokat! Bár a tervezésnél az általad megadott méretekre támaszkodunk, a gyártás előtt természetesen személyesen ellátogatunk az otthonodba, hogy szakértő kollégánk felvegye a 100%-ig pontos méreteket a milliméter pontos gyártáshoz.

Hova kerüljenek a konyhabútor tartozékok, elektromos készülékek? A kiállások kérdése

A helyiség méretei után a második legfontosabb kérdés, hogy hol vannak az elektromos, víz- és gázkiállások. Azonban itt kapásból két lehetőség is fennállhat: már meglévő lakásba vagy egy éppen épülő családi házba szeretnél konyhabútort vásárolni?

Konyhabútor vásárlás meglévő lakásba
Mikor meglévő lakásba, költözés előtt vagy felújításkor kell konyhabútort választanod, és a kiállások már nem módosíthatók, akkor a kialakítást illetően valamivel korlátozottabbak a lehetőségeid. Itt van a legnagyobb jelentősége az egyedi konyhabútornak, hiszen egy adott helyiségbe kell megtervezni az ideális konyhabútort. A meglévő kiállásokat figyelembe véve tervezzük meg, de elsősorban az igényeidre szabva.

Egyedi konyhabútor tervezése épülő házba
Ez a szerencsés eset. Ilyenkor a konyhabútor tervezésével is megkezdheted akár a teljes ház építését is, minden kiállást a leendő designhoz, az igényeitekhez alakítva. Ilyenkor nem csak az van teljes mértékben a te fantáziádra bízva, hogy milyen anyagból és színben készüljön el a konyhabútor, de az is, hogy mit hova szeretnél tenni, a mosogatótól a gépekig. Ebben az esetben azt javasoljuk, hogy a konyhabútor megtervezése előzze meg a végleges víz-, gáz- és elektromos kiállások kialakítását, így nincs szükség kompromisszumokra és kényszermegoldásokra.

Mennyit szánsz a konyhabútorra?

Bizony, a költségvetés sem elhanyagolható kérdés. Nagyon fontos, hogy ezt a legelején tisztázzuk, hiszen egyikünk sem szeretne olyan helyzetbe kerülni, hogy mi az elképzeléseid alapján megtervezünk neked egy másfél millió forintos konyhabútort, azonban te csak a harmadát szánod rá. Ez nem csak kellemetlen lehet, de számodra csalódás is, mikor szembesülsz azzal, hogy álmaid konyhabútora lehet, hogy teljesen rád, a családodra és a konyhádra, de nem a pénztárcádra van szabva. Kérünk, hogy még a tervezés megkezdése előtt mondd el, mekkora az egyedi konyhabútorra szánt költségvetésed, és mi megígérjük, csakis olyat tervezünk, ami nem csak az elképzeléseidnek, de a pénzügyi feltételeidnek is megfelel.

Ellenőrző lista egyedi konyhabútor tervezéshez

Szeretnénk megkönnyíteni a dolgodat, hogy ne hosszú e-maileket kelljen írnod. Hoztunk neked egy kérdőívet, amit könnyedén ki tudsz tölteni és rengeteg segítséget ad abban, hogy el tudjuk kezdeni közösen az konyhabútorod tervezését.

KONYHATERVEZÉS FELADATLISTA

Milyen alakú legyen a konyhabútor?

Ha a fenti kérdésekre már választ adtunk, akkor jöhet a következő lépés: milyen alakú legyen a konyhabútor?

A konyhabútor stílusa

Tudjuk, hogy mekkora hely és költségvetés áll rendelkezésre, hol vannak (vagy lesznek) a kiállások és hogy milyen alakú konyhabútor illik a konyhádba. Most pedig jön az ízlés kérdése. Ahogy egy kanapé vagy ágy meghatározza a nappali és hálószoba egész hangulatát, úgy a konyhabútor is a konyha, sőt, akár az egész lakás lelke. A konyhabútor nem csak az élettérről árul el sokat, hanem magáról a családról is. Fiatal pároknak egy modern, magasfényű konyhabútor lehet testhezálló, míg vidéki családi házhoz a rusztikus megoldások. De természetesen semmi nincs kőbe vésve. Egy a lényeg: neked, a családodnak, párodnak milyen az ízlése? Az a fő, hogy ti jól érezzétek magatokat a konyhátokban!

Milyen a stílusod?

Szeretnénk némi inspirációt adni a konyhabútor stílusának kiválasztásához: böngéssz a korábban általunk gyártott egyedi konyhabútorok között.

Konyhabútor tartozékok, anyagok és színek

Bár segítünk az anyagok és színek kiválasztásában, ha tudatos vásárló vagy, bizonyára szeretsz magad is tájékozódni. Ezért most a tartozékokkal együtt megmutatjuk neked azt a rengeteg féle színt és anyagot, melyekből konyhabútorod elkészülhet.

Tudj meg többet

Elektromos készülékek a konyhában

Ahogy étkező nincs asztal nélkül, úgy konyha sincs gépek nélkül. Az elektromos készülékek olyanok, mint a só a levesben - só nélkül a leves szép, de egyáltalán nem ízletes. Csak egy kis összetevő, de elengedhetetlen a teljes projekthez. A konyha az elektromos készülékekkel lesz teljes - a hűtővel, tűzhellyel, mosogatógéppel, mikróval. Míg ezek régebben különálló elemek voltak, ma már nem csak népszerű megoldás, de praktikus is, ha beépítjük őket a konyhabútorba, így téve teljessé az összképet és praktikumot. Mi ezeket is biztosítjuk egyedi konyhádba!

Tudj meg többet

Milliméter pontos konyhabútor

Egysoros konyhabútor

Sok tárolóhely és nagy munkafelületek - ezek a tökéletes konyha alappillérei. A konyhabútort nem csak rád és a családod igényeire szabjuk, de gondoskodunk arról is, hogy minden felületet, minden lehetséges tárolóhelyet maximálisan kihasználhassatok. Így a napi konyhai munka, legyen szó akár csak egy kávéfőzésről vagy egy sokfogásos vacsora elkészítéséről, már nem csak egy rutin lesz, hanem élmény akár az egész család és a vendégségbe hívott barátok számára is. Segítünk kihozni a legtöbbet a konyhabútorból, és ügyelünk arra, hogy minden milliméter pontosan a helyén legyen.

Konyhabútor a TBM-től

Egysoros konyhabútor

Közel 20 éve vagyunk benne a magyarországi bútorgyártás forgatagában. Bútoraink egy kis településen, Tomajmonostoron készülnek egy klasszikus manufaktúrában, a legmodernebb technológiákkal. Büszkék vagyunk arra, hogy a hagyományos bútorgyártást ötvözni tudtuk a modern kor követelményeivel és technikai vívmányaival, így nem csak az egyediséget, de a minőséget és időtállóságot is biztosítani tudjuk megrendelőinknek. Konyhabútorainkra 2 éves garanciát vállalunk.

Márkák amikkel dolgozunk